NAPAD NA BIDENA

Trump se pokušao ulizati Taylor Swift: ‘Pogledajte koliko je novca zaradila zbog mene! A drag mi je i njen dečko...‘

‘Nema šanse da bi mogla podržati Pokvarenog Joea Bidena, najgoreg i najkorumpiranijeg predsjednika u povijesti naše zemlje‘, rekao je Trump

Donald Trump

 Julia Nikhinson/Afp

Želeći se, valjda, istovremeno dodvoriti američkoj kantautorici i pjevačice Taylor Swift te kritizirati aktualnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena, bivši američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je u nedjelju na platformi Truth Social da Biden za Swift "nije napravio ništa" te da za nju "nikad ništa neće napraviti", a da je on potpisao dopunu zakona o autorskim pravima koji je glazbenicima olakšao zarađivanje u digitalnom okruženju, piše Forbes.

"Nema šanse da bi (Taylor Swift) mogla podržati Pokvarenog Joea Bidena, najgoreg i najkorumpiranijeg predsjednika u povijesti naše zemlje i biti nelojalna prema muškarcu koji joj je omogući da zaradi toliko mnogo novca. Pored toga, drag mi je njezin dečko, Travis, unatoč tome što je možda liberal, i što me možda ne podnosi!", napisao je Trump na platformi Truth Social.

Forbes piše da je Swift na predsjedničkim izborima koji su se u SAD-u održali 2020. godine podržala Joea Bidena, ali da još uvijek nije rekla koga će podržati na izborima koji će se održati krajem 2024. godine. Kako stvari sada stoje, na njima će se ponovno sučeliti Biden i Trump. Bivši se predsjednik SAD-a u svojoj objavi osvrnuo na Swiftina dečka Travisa Kelcea, igrača američkog nogometa i člana momčadi Kansas City Chiefs.

Swift se prvi puta politički angažirala 2018. godine, kada je podržala članove Demokratske stranke Phila Bredesena i Jima Coopera iz američke savezne države Tennessee, države iz koje ona potječe. Pjevačica se zalaže za pravo žena na pobačaj, bori se za ravnopravnost spolova te za prava seksualnih i spolnih manjina. Protivnica je rasizma, bijelog suprematizma, seksizma, homofobije i policijske brutalnosti. Osudila je Trumpovu politiku te politiku senatorice iz Tennesseeja Marshe Blackburn, inače članice Republikanske stranke.

Pjevačica je nedavno bila meta teoretičara zavjera koji tvrde da je dio psihološke operacije koju provodi Ministarstvo obrane SAD-a. Ministarstvo obrane SAD-a te je izjave odbacilo. Nadalje, postoje teorije da je veza nje i Kelcea dio plana Demokratske stranke koji bi trebao rezultirati pobjedom Joea Bidena na nadolazećim predsjedničkim izborima. Iako bi Bidenu njezina potpora jamačno pomogla, nema dokaza da je veza išta drugo osim jedne obične romanse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:30