NAKON OPOZIVA

Trump se probio na Twitter! Iz Ovalnog se ureda možda i zadnji put obratio naciji: ‘Dragi Amerikanci...‘

Iako mu je zabranjen pristup Twitteru, Trump je video obraćanja ipak uspio objaviti na toj društvenoj mreži i to na profilu Bijele kuće
Donald Trump
 Twitter

Američki predsjednik Donald Trump obratio se javnosti prvi put nakon što ga je Zastupnički dom Kongresa opozvao.

No, Trump se u petominutnom govoru niti jednom nije osvrnuo na opoziv koji je u srijedu izglasan u Zastupničkom domu, već je pričao o prošlotjednim neredima u Washingtonu.

U obraćanju Trump kaže kako osuđuje opsadu Kapitola, ali nije preuzeo nikakvu odgovornost za upad njegovih pristaša u zgradu Kongresa. Izjavio je i kako nijedan njegov istinski pristaša nikad ne bi podržao političko nasilje.

- Nasilje je suprotno svemu u što vjerujem i za što se zalaže naš pokret, izjavio je Trump u govoru.

- Nijedan moj istinski pristaša nikad ne bi podržao političko nasilje. Nijedan moj istinski pristaša ne bi mogao nepoštivati provedbu zakona ili našu veliku američku zastavu. Nijedan moj istinski pristaša nikada nije mogao prijetiti ili uznemiravati svoje kolege Amerikance. Ako učinite bilo koju od ovih stvari, ne podržavate naš pokret, već ga napadate. I napadate našu zemlju. Ne možemo to tolerirati ”, rekao je Trump o onima koji su prošle srijede divljali na Kapitolu noseći njegovo ime na zastavama i majicama.

- Svojim postupcima se možemo izdignuti iznad zlobe i pronaći zajednički jezik i svrhu, poručio je Trump.

Iako mu je zabranjen pristup Twitteru, Trump je video obraćanja ipak uspio objaviti na toj društvenoj mreži i to na profilu Bijele kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 01:46