POZIRALI ZAJEDNO

Trump se u Mar-a-Lagu susreo s oslobođenim Rittenhouseom: ‘On je stvarno dobar mladić‘

‘Došao je s majkom. Ono što je prošao, to je bilo nedolično ponašanje tužitelja‘, ustvrdio je bivši američki predsjednik

Kyle Rittenhouse i Donald Trump

 AFP

Tinejdžer oslobođen optužbi za ubojstvo dvojice muškaraca i ranjavanje još jednog prošle godine tijekom prosvjeda i uličnih nereda u Wisconsinu posjetio je Donalda Trumpa (75) u njegovu odmaralištu na Floridi, dok je bivši predsjednik SAD-a opisao Kylea Rittenhousea (18) kao "stvarno finog mladića", piše Guardian.

Trump je voditelju Seanu Hannityju u intervjuu koji je emitiran na Fox Newsu u utorak navečer, otkrio da ga je mladić posjetio, a uz to je priložio i fotografiju na kojoj pozira s njim u svom odmaralištu Mar-a-Lago u Palm Beachu.

Rittenhouse i Trump smješkali su se i pokazivali znak podignutih palaca u kameru, obojica u odijelima. Rittenhouse, kojeg je porota u Kenoshi u Wisconsinu prošlog petka proglasila nevinim po svim optužbama, "želio je znati može li doći i pozdraviti bivšeg predsjednika jer je njegov veliki obožavatelj", rekao je Trump Hannityju, prenosi Raw Story.

“Došao je s majkom. Zaista simpatičan mladić. A ono što je prošao, to je bilo nedolično ponašanje tužilaca. On je stvarno dobar, mlad momak", rekao je bivši predsjednik.

Rittenhouse je imao 17 godina kada je prošle godine 23. kolovoza otputovao 32 kilometra od svoje kuće u Antiochu, Illinois, do Kenoshe u Wisconsinu, gdje su izbili prosvjedi i neredi nakon što je bijeli policajac upucao Afroamerikanca Jacoba Blakea.

Tinejdžer je usmrtio Josepha Rosenbauma (36) i Anthonyja Hubera (26) te ranio Gaigea Grosskreutza, (27) iz jurišne puške 25. kolovoza dok je lutao Kenoshom s drugim naoružanim muškarcima tvrdeći da djeluju kao samoprozvani, neslužbeni zaštitari.

Branio se da je pucnjava bila u samoobrani što je porota povjerovala i oslobodila ga svih optužbi. Tijekom intervjua koji je dao Foxovom Tuckeru Carlsonu, Rittenhouse je između ostalog žestoko kritizirao tužitelje, a ustvrdio je i da je on zapravo pobornik pokreta Black Lives Matter te da čitav njegov slučaj nema nikakve veze s pitanjem rase, nego isključivo pitanjem samoobrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:21