'NEPRIKLADNO MJESTO'

Trump se vjerojatno neće sastati s Putinom ovog tjedna u Parizu

Američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin
 Profimedia, UPPA News

Američki predsjednik Donald Trump je rekao u ponedjeljak da se vjerojatno neće sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Parizu ovog tjedna na marginama komemoracija u povodu stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata 11. studenoga.

"Nisam siguran da ćemo se sastati u Parizu, vjerojatno nećemo", rekao je Trump u vojnoj bazi Andrews blizu Washingtona prije leta za Ohio na prvi od triju skupova kampanje tijekom dana.

"Još nismo ništa organizirali. Ne znamo hoće li to biti prikladno mjesto. Dolazim u Pariz iz drugih razloga", dodao je i precizirao da će se sastati s Putinom na summitu G20 krajem studenoga u Argentini.

"Bilo bi dobro sporazumjeti se s Rusijom, Kinom i svim drugima, kao što dugo govorim. Imat ćemo puno susreta", rekao je američki predsjednik.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Bolton je 23. listopada, tijekom susreta s Vladimirom Putinom u Moskvi dao naslutiti da ga Trump želi vidjeti u Parizu,

"Predsjednik Trump bi bio jako sretan da se sretnete u Parizu na komemoracijama stogodišnjice završetka rata", rekao je Bolton ruskom predsjedniku, koji je odgovorio da bi bilo korisno nastaviti izravan dijalog s američkim predsjednikom.

Više od 60 šefova država i vlada će doći u Pariz tom prigodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:55