‘OBJE STRANE TO ŽELE‘

Trump svim silama želi biti spasitelj: ‘Sudbina cijelog svijeta je u pitanju. Ja ću pomiriti Ruse i Ukrajince!‘

Ovakva katastrofa ne bi se niti dogodila da sam ja ostao na dužnosti, napisao je na svojoj društvenoj mreži Truth Social

Vladimir Putin i Donald Trump

 Brendan Smialowski/AFP

Bivši američki predsjednik Donald Trump u srijedu je sugerirao kako bi upravo on mogao pokušati posredovati u mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije.

Prvo je na Truth Socialu, društvenoj mreži koju je sam pokrenuo, samouvjereno napisao kako se "ovakva katastrofa ne bi niti dogodila da je on ostao na dužnosti", a onda je dodao još jednu objavu.

- Budite stratezi, budite pametni (briljantni!), sklopite dogovoreni posao ODMAH. Obje strane to trebaju i žele. Cijeli svijet je u pitanju. Ja ću biti na čelu grupe - napisao je bivši američki predsjednik.

Podsjetimo, kad je u veljači pokrenuta ruska invazija na Ukrajinu, republikanac Trump taj Putinov napad opisao je kao "genijalan" i "vrlo pametan". I u danima koji su uslijedili o spomenutom ratu govorio je kao o "prirodnoj katastrofi za koju nitko nije kriv" - uporno je odbijao precizirati kako se radi o namjernom i ničim izazvanom napadu Rusije na Ukrajinu.

Trump je vrlo brzo počeo oštro kritizirati i svojega nasljednika Joea Bidena, zamjerajući mu što nije brzo riješio krizu (a mogao je, barem po njegovu mišljenju), a onda je krenuo dijeliti i "konkretne" ideje - jedna od bizarnijih bila je ta da bi "Sjedinjene Američke Države trebale staviti kineske zastave na svoje borbene zrakoplove F-22 i bombardirati Rusiju kao odmazdu za njezinu invaziju na Ukrajinu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:58