I DALJE PO SVOME

Trump tvrdi: ‘Republikanci će bojkotirati glasanje ako se ne riješi pitanje prijevare na izborima‘

"Ako ne riješimo izbornu prijevaru 2020. (koju smo temeljito i zaključno dokumentirali), republikanci neće glasovati ‘22 ili ‘24"
Donald Trump
 Scott Olson/Getty Images/AFP

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je da republikanski glasači neće izaći na izbore 2022. i 2024. godine ako stranka nekako ne uspije preokrenuti rezultate izbora na kojima je izgubio od Joe Bidena 2020. godine, piše Independent.

Trump, kojemu je zabranjen pristup Twitteru i Facebooku nakon što je gomila njegovih pristaša uletjela u zgradu Kapitola u Washingtonu, naizgled je uvjetovao buduće sudjelovanje svojih glasača u demokratskom procesu, čemu je doprinijelo često ponavljanje teze o izbornoj prijevari od strane republikanskih zastupnika.

"Ako ne riješimo izbornu prijevaru 2020. (koju smo temeljito i zaključno dokumentirali), republikanci neće glasovati '22 ili '24", napisao je bivši predsjednik i nadodao: "To je republikancima najvažnija stvar".

U više od 11 mjeseci koliko je prošlo od izbora, nisu se pojavili nikakvi dokazi o prijevari koji bi ukaljali pobjedu Bidena, unatoč brojnim pokušajima da se provedu revizije izbornih rezultata, piše Independent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:42