KRENUO U OBRAČUN

Trump zaprijetio glavnom konkurentu: ‘Ako se kandidiraš, mogao bi se ozlijediti, otkrit ću nešto o tebi‘

Donald Trump je Ronu DeSantisu poručio da će, ako uđe u predsjedničku utrku, otkriti ne baš laskave stvari o njemu

Donald Trump i Ron DeSantis

 Brendan Smialowski/AFP

Bivši američki predsjednik Donald Trump upozorio je guvernera Floride Rona DeSantisa da se ne kandidira za predsjednika 2024. godine, ocijenivši da bi to naštetilo Republikanskoj stranci. "Mislim da bi napravio grešku. Mislim da se bazi to ne bi svidjelo", rekao je bivši predsjednik za Fox News, kako prenosi BBC.

Ako bi DeSantis najavio predsjedničku kandidaturu, Trump kaže da bi otkrio "stvari o njemu koje neće biti baš laskave - ja o njemu znam više nego itko, osim, možda, njegove supruge".

Pritom nije otkrio pojedinosti, ali Trump je i prije prijetio da će objaviti štetne informacije o suparnicima. Njih obojica su navodno neslužbeno najavili predsjedničke utrke i vjerojatni su suparnici za republikansku nominaciju.

Trumpovi komentari došli su samo nekoliko sati američkih međuizbora u utorak koji odlučuju o kontroli Kongresa, na kojima je DeSantis ponovno, zvijezda u usponu tvrde desnice, izabran za guvernera Floride.

Bivši je američki predsjednik novu republikansku zvijezdu u usponu nazvao "Ron DeSanctimonious" na skupu tijekom vikenda.

‘Mogao bi se ozlijediti‘

"Ne znam natječe li se. Mislim da bi se, ako se natječe, mogao jako ozlijediti. Zaista vjerujem da bi se mogao teško ozlijediti", rekao je gospodin Trump za Fox. "Mislim da to ne bi bilo dobro za stranku.

Kasnije je, pak, svog potencijalnog protivnika opisao kao "dobrog momka" i zanijekao da je između njih bilo svađe. "Nema svađe sa mnom, a daleko sam gore u anketama", rekao je.

DeSantis je relativno nov u politici, ali se istaknuo na nacionalnoj razini nakon što je postao guverner Floride 2019. godine. Pozicionirao se kao entuzijastični zagovornik konzervativizma, a mnogi ga smatraju najvjerojatnijim kandidatom koji će zamijeniti Trumpa.

Trump, koji je stanovnik države Floride, rekao je novinarima okupljenim ispred biračkog mjesta ranije u utorak da je glasao za DeSantisa.

DeSantis je bio škrt na riječima o potencijalnoj predsjedničkoj utrci, no nagađanja su brojna. Trump je u međuvremenu u ponedjeljak rekao da će uputiti "vrlo veliku objavu" 15. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:26