TAJKUNOVA FANTAZIJA

Trump: 'Želim da mi Elton John pjeva na inauguraciji'

 Reuters

Iako Donald Trump još nije osigurao republikansku nominaciju za nadolazeće predsjedničke izbore, a kamo li da ih je osvojio, već je odlučio da želi Eltona Johna da mu pjeva na inauguraciji, javlja Daily Telegraph ..

Britanska zvijezda se često nađe na repetoaru Trumpovih okupljanja, a najviše se puštaju hitovi “Rocket Man” i “Tiny Dancer”.

Ipak, pozitivan odgovor Eltona Johna je teško očekivati s obzirom da nije dao dozvolu republikancima da koriste njegove pjesme. Eltonov izdavač naglasio je da Trump nije dobio odobrenje za korištenje njegove glazbe kao da ga ni ne podržava u njegovoj kampanji.

Čini se da Elton John nije jedini čije se pjesme, protivno željama njihovih autora, koriste na Trumpovim predizbornim mitinzima. Adele, REM, Neil Young i Rolling Stones su se također ogradili od podrške kontroverznom tajkunu.

Izbor Sir Eltona Johna za pjevača na inauguraciji mogao bi izazvati izvjesno negodovanje kod religioznijih konzervativaca s obzirom na njegovu seksualnu orijentaciju.

Njegov republikanski protukandidat Ted Cruz kod takvih je birača već pokušao iskamčiti pokoji politički poen napadajući Trumpa jer se usprotivio kontroverznom zakonu u saveznoj državi Sjevernoj Karolini koji transrodnim osobama propisuje da, požele li nuždu obavljati u javnim toaletima, to izvole činiti u onima namijenjenima njihovu biološkom spolu.

Riječ je o zakonu zbog kojeg je niz uglednih glazbenika, uključujući Brucea Springsteena, pootkazivalo koncerte u toj državi iskazujući na taj način podršku LGBT zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:14