INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ

Trumpa ne brine optužnica, nego nešto drugo: U šoku i nevjerici gledao je predaju jednog čovjeka...

Za javnost vlada idila: Donald, Melanija i njezini roditelji uživaju na raskošnom imanju na Floridi...

Donald Trump i Melania Trump u Mar-a-Lagu

 Joe Raedle/Getty Images/profimedia

Bliski suradnici Donalda Trumpa ovoga su četvrtka, navodno, ostali zatečeni brzinom kojom je njujorška velika porota donijela presudu zato što su očekivali da će Braggova optužnica "svjetlo dana" ugledati tek krajem travnja. Štoviše, počeli su uopće sumnjati i da je tužiteljstvo pronašlo dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Prema nekolicini ljudi iz najužeg kruga bivšeg predsjednika, koji su pod uvjetom anonimnosti razgovarali s redakcijom NYT-a, Donald Trump je ljutit zbog optužnice koja je protiv njega podignuta, te je zabrinut oko implikacija koje će ona imati na njegovu predstojeću kampanju za novi mandat u Bijeloj kući.

Njegov najizgledniji protukandidat na republikanskim predizborima Ron DeSantis, koji još formalno nije objavio svoju kandidaturu za izbore 2024., već kriomice putuje SAD-om u potrazi za donacijama.

U Mar-a-Lagu, impresivnom floridskom imanju Donalda Trumpa, njegovo je raspoloženje proteklih tjedana variralo od optimizma, smirenosti i samouvjerenosti, do apsolutnog očaja i zabrinutosti oko svoje (političke) budućnosti. Navodno, Trump uopće nije zabrinut oko pravnih posljedica koje bi mogao pretrpjeti u slučaju da se proces okonča osuđujućom presudom.

Unatoč staloženosti koju toliko očajnički želi projicirati u ovakvim trenucima, javna je tajna da bivši američki predsjednik više od četiri desetljeća zazire od mogućnosti da protiv njega bude podignuta optužnica za kazneno djelo. Dobro upućeni izvori iz njegovog kruga bliskih suradnika tvrde kako je Trump u šoku i nevjerici gledao predaju bivšeg šefa financija Trump Organizacije Allena Weisselberga 2021., osjećajući kako se obruč oko njega samoga sve snažnije steže.

Upravo želeći zadržati dojam smirenosti, bivši je predsjednik u četvrtak navečer snimljen na javnoj večeri sa suprugom Melanijom i njezinim roditeljima u restoranu svog kluba na imanju Mar-a-Lago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:11