TRUMPOV 'POPRAVLJAČ' STVARI

TRUMPOV BIVŠI ODVJETNIK ZBOG PANDEMIJE PUŠTEN RANIJE IZ ZATVORA Michael Cohen će ostatak kazne odslužiti u kućnom pritvoru

 AFP

Bivši osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen bit će pušten ranije iz zatvora zbog pandemije koronavirusa i odslužit će ostatak kazne u kućnom pritvoru, javljaju mediji.

Američki Federalni zavod za zatvorske kazne o tome je obavijestio Cohena, objavio je CNN pozivajući se na Cohenova odvjetnika Rogera Adlera.

Nekoliko zatvorenika i zaposlenika u zatvoru Otisville u New Yorku pozitivno je na koronavirus. U istom zatvoru Cohen služi trogodišnju kaznu do studenog 2021.

Nakon dvotjedne karantene, Cohen će moći odslužiti ostatak svoje kazne u kućnom pritvoru. Nije naveden točan datum njegova puštanja iz zatvora.

Cohen se 2018. izjasnio krivim za nekoliko kaznenih djela, uključujući lažno svjedočenje pred Kongresom i kršenja zakona o financiranju kampanja.

Nezakonito je isplaćivao novac u zamjenu za šutnju i tvrdi da je to učinio po nalogu Trumpa.

Cohen je radio za Trumpa više od jednog desetljeća i često je opisivan kao Trumpov "popravljač" stvari dok nije došlo do razdora među njima.

Cohen se okrenuo protiv Trumpa i iznio ozbiljne optužbe protiv njega na suđenju i u Kongresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:43