MARK MEADOWS

Trumpov šef ureda će surađivati u istrazi napada na Kapitol, već je dostavio niz dokumenata

Posljednji šef kabineta Donalda Trumpa ranije je odbio svjedočiti tom povjerenstvu i prijetila mu je optužba

Mark Meadows

 Olivier Douliery/AFP

Šef kabineta Donald Trumpa u vrijeme napada na Kapitol surađivat će u istrazi o tom napadu, objavilo je u utorak parlamentarno povjerenstvo nazvano "6. siječnja" i on je prva Trumpu bliska osoba koja je pristala svjedočiti.

Mark Meadows je već dostavio niz dokumenata tom povjerenstvu zaduženom za rasvjetljavanje postupaka bivšeg predsjednika i njegovih savjetnika u sklopu odvijanja napada na Kongres, objavio je predsjedavajući povjerenstva, demokratski zastupnik Bennie Thompson.

Posljednji šef kabineta Donalda Trumpa ranije je odbio svjedočiti tom povjerenstvu i prijetila mu je optužba. Steve Bannon, bivši saveznik republikanskog milijardera, već je optužen iz istog razloga i prijeti mu zatvor.

Mark Meadows komunicira s povjerenstvom preko svog odvjetnika, rekao je Bennie Thompson.

"Predao je povjerenstvu dokumente i uskoro će doći dati iskaz", precizirao je u priopćenju.

Šestog siječnja, tisuće pobornika Donalda Trumpa nahrupilo je u Kongres u koji su nasilno ušli kako bi spriječili zastupnike da potvrde pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Parlamentarno povjerenstvo koje istražuje taj napad je već ispitalo više od stotinu ljudi i poslalo brojne sudske pozive osobama bliskim Donaldu Trumpu.

Bivši predsjednik je često ogorčen na rad povjerenstva i ponavlja neutemeljene optužbe o prijevari na predsjedničkim izborima u studenom 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:56