BOMBASTIČNI DETALJI KNJIGE

Trumpova kći i snaha ozbiljno ugrozile nacionalnu sigurnost: ‘Bile su neobično bliske s agentima tajne službe...‘

Čelnici tajne službe, kaže se u knjizi, ‘zabrinuli su se koliko se Tiffany zbližila s visokim, tamnim i zgodnim agentom‘
Tiffany i Vanessa Trump
 Profimedia

Dvije članice obitelji Trump bile su 'neprimjereno - i možda opasno - bliske' s agentima koji su ih štitili dok je Donald Trump bio predsjednik, tvrdi se u novoj knjizi o američkoj tajnoj službi, piše Guardian.

Knjiga "Zero Fail: The Rise and Fall of the Secret Service", novinarke Washington Posta Carol Leonnig, bit će objavljena sljedeći tjedan.

Leonnig je 2015. godine osvojila Pulitzerovu nagradu za izvještavanje o sigurnosnim propustima u tajnoj službi. Također je bila dio novinarskog tima Washington Posta koji je osvojio Pulitzera za rad na izvješćima Edwarda Snowdena o nadzornim tehnikama Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) te opširno izvještavao o ruskom uplitanju u američke izbore i vezama između Trumpa i Moskve. Dobitnica je i tri nagrade Polk.

Zajedno s Philipom Ruckerom, Leonnig je također koautorica filma "A Very Stable Genius: Donald J. Trump’s Testing of America", koji je vrlo dobro prihvaćen prikaz Bijele kuće 2020. godine.

U svojoj novoj knjizi ona piše da su agenti tajne službe izvijestili da je Vanessa Trump, supruga najstarijeg sina predsjednika, Donalda Trumpa mlađeg, 'počela izlaziti s jednim od agenata koji su dodijeljeni njezinoj obitelji'.

Vanessa Trump podnijela je zahtjev za razvod braka u ožujku 2018. Leonnig izvještava da se dotični agent nije suočio s disciplinskim postupkom jer ni on ni agencija u tom trenutku nisu bili službeni tjelohranitelji Vanesse Trump.

Leonnig također piše da je Tiffany Trump, kći Donalda Trumpa iz braka s drugom suprugom Marlom Maples, prekinula s dečkom i 'počela provoditi neobično puno vremena sama s agentom tajne službe'.

Čelnici tajne službe, kaže se u knjizi, 'zabrinuli su se koliko se Tiffany zbližila s visokim, tamnim i zgodnim agentom'.

Agentima je zabranjeno uspostavljati osobne odnose s osobama koje štite zbog bojazni da bi im emocije mogle zamutiti prosudbu.

I Tiffany Trump i dotični agent rekli su da se ne događa ništa loše, piše Leonnig, te su istaknuli da priroda posla agenta podrazumijeva provođenje vremena nasamo s osobom koju štite. Poslije je agent prebačen na drugo radno mjesto.

Leonnig također kaže da nije bilo jasno je li Donald Trump znao što osoblje tajne službe govori o njegovoj kćeri i snahi.

Ali tvrdi da je predsjednik u više navrata pokušao ukloniti one članove tajnih službi za koje je smatrao da su predebeli ili preniski za taj posao.

'Želim da se ovi debeli momci maknu', navodno je rekao Trump, vjerojatno brkajući osoblje ureda s aktivnim agentima tajne službe. 'Kako će zaštititi mene i moju obitelj ako ne mogu trčati ulicom?'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:55