POSLJEDICE NEREDA

Trumpu njegove omiljene banke otkazale suradnju: Više ne namjeravamo poslovati s njim!

Američki predsjednik njemačkoj banci duguje više od 300 milijuna dolara
 Nicholas Kamm/AFP

Dvije banke koje je američki predsjednik Donald Trump dosad favorizirao u svojem poslovanju, Deutsche Bank i Signature Bank, odlučile su se udaljiti od predsjednika na odlasku nakon prošlotjednih nereda u Washingtonu.

Kako piše Bloomberg, pozivajući se na dobro upućene izvore, frankfurtski Deutsche Bank odlučio je kako u budućnosti više neće ni na koji način poslovati s Trumpom. Američki predsjednik njemačkoj banci duguje više od 300 milijuna dolara.

Njujorški Signature Bank, koji ima dugu povijest suradnje s obitelji Trump, odlučio je zatvoriti dva privatna računa na kojima Trump drži oko 5,3 milijuna dolara. Za razliku od DB-ja, koji nije izašao u javnost sa svojom odlukom, Signature Bank čak je pozvao Trumpa da odstupi prije kraja mandata.

"Vjerujemo kako bi ostavka predsjednika SAD-a bila prikladna, u najboljem interesu naše nacije i građana Amerike", navela je banka u odvojenom priopćenju.

Deutsche Bank nalazi se pod posebnim nadzorom proteklih godina nakon što je otkriveno da se upustio u niz ilegalnih i nemoralnih poslovnih poteza. Prošli je tjedan ta banka platila 125 milijuna dolara u nagodbi s Ministarstvom pravosuđa kako bi izbjegla tužbe u slučajevima isplate mita u Kini, Italiji i na Bliskom istoku.

Klijenti Signature Banka bili su i Trumpova kći Ivanka te njezin suprug Jared Kushner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:14