VANDAL NA DJELU

Turist oštetio najveći pješački viseći most u SAD-u: ‘Ignorirao je najvažnije pravilo‘

Uspio je razbiti staklenu ploču na mostu koji se proteže preko 42 metra dubokog ponora
Gatlinburg SkyBridge
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Jedan je turist uspio razbiti staklo na najvećem pješačkom visećem mostu u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega je ova turistička atrakcija u Gatlinburgu u Tennesseeju bila privremeno zatvorena zbog popravka, piše CNN.

Most u Gatlinburgu dug je više od 200 metara i proteže se iznad doline u planinama Great Smokey, a na sredini ima nekoliko staklenih ploča kroz koje posjetitelji mogu promatrati ponor dubok oko 42 metra.

Turist koji je oštetio most, ignorirao je pravilo prema kojem je na mostu najstrože zabranjeno skakanje, trčanje ili poskakivanje te je pokušao u bejzbol stilu naskočiti na staklenu plohu i po njoj se odsklizati, objavili su iz Gatlinburg SkyLift Parka.

'Kad je naskočio na staklo, neki metalni dio s njegove odjeće otkrhnuo je komad stakla što je dovelo do pucanja zaštitnog sloja jedne staklene ploče', kaže se u priopćenju.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 8:30 ujutro, a most je za posjetitelje ponovno otvoren već u utorak.

Zaposlenica CNN-one filijale WAFF, Christy Grimes, u to je vrijeme ondje bila na godišnjem odmoru, a zbog oštećenja nije mogla posjetiti most.

'Rekli su nam da je netko uspio oštetiti staklo i vratili nas nazad', rekla je Christy.

Prema riječima zaposlenika parka, taj gornji sloj služi upravo tome da zaštiti donja dva sloja od pucanja tako da zbog incidenta nije bio narušen strukturalni integritet mosta.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, niti je bilo tko bio u opasnosti.

Na izgradnju mosta utrošeno je više od 400 tona betona za njegove temelje, skoro pet kilometara kablova i 1.400 dasaka od cedrovine, a za posjetitelje je otvoren u svibnju 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:44