ZLOČIN NA MEDITERANU

Turistkinja prijavila da je silovana, policija uhitila njezinog oca: ‘Ne, sve ste krivo shvatili!‘

Prema tvrdnjama policije, iz snimaka nadzornih kamera navodno se vidi kako je otac dira po licu, a kasnije udara te odvlači na napuštenu plažu

Heraklion na Kreti

 Pilchards/Alamy/Profimedia/Pilchards/Alamy/Profimedia

Britanka koja je prošlog tjedna tijekom odmora na Kreti prijavila da je bila silovana, u britanskim je medijima napala grčku policiju koja je za zločin optužila - njenog vlastitog oca.

Kako ekskluzivno prenosi Daily mail, Britanka tvrdi da je grčka policija gadno pomiješala detalje iz njenog iskaza te pravom silovatelju dopustila da slobodno šeće otokom dok je u zatvor strpala njenog 62-godišnjeg oca, s kojim inače živi u Velikoj Britaniji, te za kojeg tvrdi da je u vrijeme kad je bila napadnuta, zapravo boravio u hotelu.

- Sa stopostotnom sigurnošću tvrdim da me nije silovao moj otac, on je najbolji otac na svijetu i nikad ne bi napravio nešto toliko odvratno - kazala je Britanka za domaće medije koji zasad skrivaju njen identitet.

A cijela priča počela je prošlog četvrtka kad je 33-godišnja Britanka grčkoj policiji prijavila da je bila silovana u blizini lokalnog bara u kojem je pila s ocem. Prema informacijama koje su objavili Grci, navodno je priznala da je bila pijana, da se zapravo malo toga sjeća i da je njen napadač bio cijeli odjeven u bijelo nakon čega je policija pretražila javno dostupne kamere koje su pokrivale to područje te na njima otkrila kako je napadač zapravo bio njen otac koji ju je udarao, a potom i seksualno napao. Prema tvrdnjama policije, iz snimaka nadzornih kamera navodno se vidi kako je otac dira po licu, a kasnije udara te odvlači na napuštenu plažu na kojoj će ju silovati.

Britanka, međutim, tvrdi kako su policajci potpuno krivo shvatili njen iskaz.

- Ne, nisam im rekla da je moj napadač bio u bijelom već da je bijelo nosio moj otac. Dala sam policiji opis napadača, no ništa nisu napravili kako bi ga otkrili. Što se njih tiče, krivac je moj otac i sada je na njemu da dokaže da to nije točno - požalila se nesretna turistkinja koja je uvjerena da će se iz svih prikupljenih snimki nadzornih kamera na kraju utvrditi da je njen otac u vrijeme napada boravio u hotelu.

On se, inače, u utorak pojavio na sudskom ročištu u Heraklionu na kojem je ustvrdio kako je nevin te kako nije silovao i prebio svoju kćer, a čini se kako će još neko vrijeme provesti u zatvoru s obzirom na to da zakonski rok u kojem mu može započeti suđenje iznosi 18 mjeseci.

Njegova kćerka odlučila je suđenje i cijeli proces pratiti s Krete, a britanskim je medijima kazala kako se nema namjeru vratiti kući bez oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:47