DVIJE SMRTI U DVA DANA

TURISTKINJA UMRLA U NACIONALNOM PARKU ZBOG POSLJEDICA VRUĆINE Ekstremna vrućina od 48,8 stupnjeva bila je kobna za posjetiteljicu Doline smrti

 
 Profimedia, Zuma Press

Žena je umrla u američkom nacionalnom parku Dolini smrti ovaj tjedan kad je temperatura dosegla 48,8 stupnjeva Celzijevih.

Ekstremna vrućina i dalje se očekuje za vikend, s prognozom od 48,8 stupnjeva Celzijevih u subotu i 50 stupnjeva u nedjelju.

Oko 18 sati po lokalnom vremenu službe su primile pozive o preminuloj posjetiteljici, a nalazi se južno od Badwatera, najtoplijeg dijela doline, prema vijestima koje je objavila služba nacionalnog parka.

Rendžeri nacionalnog parka kao i dužnosnici Inyo County Sheriff i California Highway patrol išli su na mjesto događaja, no žena je umrla prije njihova dolaska.

Uzrok smrti još se istražuje, a nisu objavljeni drugi detalji.

Temperatura je taj dan bila 48,3, prema meteorološkoj službi.

Bolesna stanja povezana s vrućinom i automobilske nesreće među najčešćim su rizicima u parku, navodi služba nacionalnog parka.

Dva dana prije ženine smrti još jedna žena umrla je u parku prilikom sudara.

Vozačica je vozila u smjeru zapada CA-190 pored Twenty Mule Team Canyon kad je skrenula s ceste i udarila u kameni zid, objavila je služba parka.

Meteorološka služba izdala je opširno upozorenje za vrućinu ovaj vikend te savjetovala turistima da ponesu dodatne boce vode prije no što se zapute u pustinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2022 18:56