EPIDEMIJA

Turska odgađa otvaranje škola zbog rasta broja zaraženih koronavirusom

Roditelji koji svoju djecu ne žele slati u školu mogu tražiti da im djeca ostanu u online režimu nastave, rekao je ministar.
 Adem Altan

Turska je u utorak objavila revidirane planove za otvaranje škola po kojima će se u klupe vratiti samo prvašići i to dva dana u tjednu.

Smrtnost od koronavirusa najviša je od sredine svibnja kada je u zemlji uvedena karantena.

Vlada je objavila da je ne misli ponovno uvoditi, ali je apelirala na Turke da se drže fizičkog razmaka i higijenskih mjera te da nose maske koje su postale obavezne.

Ministar obrazovanja Ziya Selcuk prošli je mjesec objavio da će se škole, zatvorene od svibnja, početi otvarati 21. rujna. U utorak je, međutim, izjavio da će u klupe samo predškolska djeca i učenici prvog razreda, a ostali s obzirom na procjenu stanja u iduća tri tjedna.

"Zauzimamo se za kontrolirano i postupno otvaranje", rekao je ministar u priopćenju. Nastava će se odvijati kombinirano, na daljinu i licem u lice.

Prvašići će "u tjednu prilagodbe" ići samo jedan dan u školu, a nakon toga dva dana. Roditelji koji svoju djecu ne žele slati u školu mogu tražiti da im djeca ostanu u online režimu nastave, rekao je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 01:42