NEZADOVOLJAN

Turski oporbeni kandidat Ince prihvatio poraz od Erdogana pa izjavio: 'Ovo nije bilo nimalo pošteno'

Muharrem Ince
 REUTERS

Turski predsjednički kandidat Muharrem Ince prihvatio je poraz u ponedjeljak i rekao kako se dogodila izborna prijevara, ali ne u opsegu da bi mogla promijeniti izborni rezultat.

- Ovo su bili nepošteni izbori - izjavio je Ince, iz sekularne Republikanske narodne stranke, na konferenciji u stranačkom sjedištu u Ankari.

- Priznajem izborne rezultate - rekao je on prihvativši poraz od Tayyipa Erdogana.

Tursko vrhovno izborno vijeće proglasilo je Erdoganovu pobjedu u ponedjeljak ujutro, nekoliko sati nakon što je on objavio svoju pobjedu na temelju neslužbenih rezultata.

Ince je dokazao da je čvrst suparnik nakon što je privukao stotine tisuća ljudi na svoje skupove, koristeći isti rječnik kao i Erdogan, no obećavajući administraciju koja će se zauzimati za inkluziju te ukidanje velikih predsjedničkih ovlasti.

Bivši profesor fizike Ince pokrenuo je oporbu za vrijeme predsjedničke kampanje silovitim govorima te obećao ukinuti Erdoganovu "vladavinu jednoga čovjeka".

Ince je rekao kako je Turska prekinula veze s parlamentarnim režimom koji je imala 143 godine uvođenjem predsjedničkog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:27