OMIKRON VARIJANTA

Turski predsjednik Erdogan i supruga pozitivni na koronavirus, imaju blage simptome

‘I dalje ćemo nastaviti obavljati svoje dužnosti od kuće. Pozivamo vas da molite za nas‘, poručio je Erdogan

Turski predsjednik Erdogan sa suprugom Emine

 Emin Sansar/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je u subotu da su on i njegova supruga Emine pozitivni na omikron varijantu koronavirusa, ali da se osjećaju dobro i da borave u svom domu.

"Danas je test na covid-19 koji smo obavili moja supruga i ja, nakon što smo osjetili blage simptome, pokazao pozitivan rezultate za oboje", tvitao je Erdogan.

"Hvala bogu, prolazimo kroz bolest, za koju smo saznali da je varijanta omikron", napisao je. "I dalje ćemo nastaviti obavljati svoje dužnosti od kuće. Pozivamo vas da molite za nas", napisao je turski predsjednik.

Ranije u subotu, Erdogan je putem videokonferencije uživo sudjelovao u obilježavanju otvaranja cestovnog projekta u crnomorskom gradu Zonguldak.

Erdogan će u veljači napuniti 68 godina i cijepljen je protiv koronavirusa.

Njegov savjetnik je u telefonskom razgovoru za dpa kazao da će se predsjednik tjedan dana odmarati u svome stanu u Istanbulu, a potom će obaviti još jedan test na covid.

Dodao je da će u međuvremenu putem videokonferencije predsjednik sudjelovati u svim događajima u kojima je predviđeno.

Čelnik glavne oporbene Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu i ostali političari putem Twittera su Erdoganu i njegovoj supruzi poželjeli brz oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:24