KLINIČKI JE MRTVA

TUŽAN SLUČAJ POTRESA KALIFORNIJU Bolnica želi isključiti djevojčicu (13) s aparata, obitelj ne dopušta!

Danas je mrtvozornik proglasio smrt male Jahi, a ostane li u istoj bolnici u utorak u 17 sati po lokalnom vremenu može biti isključena s aparata
 Screenshot

Sud u Kaliforniji naredio je Dječjoj bolnici u Oaklandu da sjedne za stol s obitelji klinički mrtve 13-godišnje curice Jahi McMath koju su željeli isključiti s uređaja za održavanje života.

Riječ je tužnom slučaju koji već tjednima potresa SAD: Jahi McMath je prošloga mjeseca podvrgnuta rutinskoj operaciji uklanjanja krajnika i dijela sluznice sinusa radi uklanjanja simptoma apneje, no nakon operacije u intenzivnoj njezi Jahi je počela krvariti i došlo je do zatajenja srca, a nekoliko dana kasnije prograšena je i cerebralna smrt. Bolnica traži njeno isključenje s uređaja za održavanje života, dok se obitelj tome protivi. Obitelj tvrdi kako im bolnica ne želi pomoći u preseljenju djevojčice, kako ne žele osigurati liječnika koji bi to omogućio, dok u bolnici tvrde kako obitelj uopće nije mogla naći instituciju koja bi primila Jahi i nastavila je održavati na životu. Obitelj pak tvrdi kako je jedna bolnica u New Yorku pristala primiti je.

- Učinili smo sve u našoj moći da pomognemo obitelji Jahi McMath u njihovim naporima da prenesu tijelo njihove preminule kćeri u drugu zdravstvenu ustavu. Do sada nisu željeli ili nisu bili u mogućnosti naći liječnika koji bi proveo potrebne procedure, prijevoz kao ni ustanovu koja bi primila mrtvu osobu na uređajima za održavanje života – kazao je za CNN glasnogovornik bolnice Sam Singer.

Danas je mrtvozornik proglasio smrt male Jahi, a ostane li u istoj bolnici u utorak u 17 sati po lokalnom vremenu može biti isključena s aparata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:01