‘NI TRUNKE DOKAZA‘

Tužila šefa za seksualno uznemiravanje zbog dvije kratice, sud ju glatko odbio: ‘Gospođo, sve ste krivo shvatili!‘

Također je mislila da su inicijali njezina šefa ‘AJG‘, kojima je nazvao jednu datoteku, zapravo skraćenica od ‘A Jumbo Genital‘

Ilustrativna fotografija

 Fleche Photos/Alamy/Alamy/Profimedia/Fleche Photos/alamy/alamy/profimedia

Žena zaposlena u IT industriji tužila je svog šefa za seksualno uznemiravanje jer je njegovo ‘xx‘, ‘yy‘ i ‘????‘ napisano u e-mailu protumačila kao slanje poljubaca i traženje seksualnih odnosa, piše BBC.

Karina Gasparova također je mislila da su inicijali njezina šefa Alexandera Goulandrisa, ‘AJG‘, kojima je nazvao jednu datoteku, zapravo skraćenica od ‘A Jumbo Genital‘ (‘ogromne genitalije‘, prev.).

Sud u Londonu rekao je da je percepcija gospođe Gasparove bila posve ‘iskrivljena‘, stoga je njezina tužba u potpunosti odbijena.

Gasparova bila je voditeljica projekta u londonskom uredu essDOCS-a, tvrtke koja korisnicima nudi ‘rješenja za trgovinu bez papira‘.

Tužila je tvrtku i njezinog direktora za seksualno uznemiravanje, diskriminaciju i nepravedno otpuštanje.

Na sudu je kazala kako misli da ju je njezin nadređeni, Alexander Goulandris, ‘pokušavao zavesti‘ tijekom poslovnih razgovora te je kazala kako je napadno buljio u nju.

Također je kazala da je Goulandrisova e-mail korespondencija insinuirala želju za ‘upuštanjem u seksualne radnje‘.

Gasparova je u travnju 2021. podnijela tužbu protiv Goulandrisa i tvrtke, ali je dala otkaz nakon što je tužba odbijena.

Sud je njezine tvrdnje nazvao ‘iskrivljenom percepcijom svakodnevnih događaja‘ te dodao da je ona ‘pokazala sklonost iznošenju nevjerojatnih tvrdnji bez dokaza‘.

Nakon što joj je tužba odbijena, Karini Gasparovoj je naloženo da plati 5000 funti troškova tvrtki essDOCS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:21