REKONSTRUKCIJA ZLOČINA >>> OBJAVLJENI DETALJI

Tužitelj: Policija je strahovala da je Breivik progutao eksploziv koji bi mogao aktivirati na sudu!

'Breivik nije pokazao ni najmanji znak kajanja tijekom osmosatne rekonstrukcije masakra na Utoeyi'
 AFP PHOTO

OSLO - Anders Behring Breivik nije bio ravnodušan, ali nije pokazao ni najmanji znak kajanja tijekom rekonstrukcije masakra na otoku Uoteyi, izjavio je na press-konferenciji glavni policijski tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Policija je jučer, uz Breivikovu pomoć napravila osmosatnu rekonstrukciju događaja od 22. srpnja, kada je Breivik na otoku pobio 69 osoba. Na Utoeyu ga je dovela u lisicama, pod jakim osiguranjem i konopcem vezanim oko pasa. Njegov odvjetnik rekao je da se Breivik sjećao kako je ispalio svaki hitac, dok je policija cijelu rekonstrukciju snimala kako bi imala dokazni materijal na sudu.

Tužitelj je izjavio i da je policija Breivika rentgenski snimila nakon uhićenja, strahujući da je progutao eksploziv koji bi eventualno mogao aktivirati pri prvom pojavljivanju na sudu, nekoliko dana nakon pokolja.

- Imali smo posla s čovjekom koji je detonirao bombu i zatim počinio puno teže zločine, i morali smo predvidjeti sve mogućnosti, pa i onu da je progutao eksploziv - rekao je tužitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:59