Srneći ragu s kremastim savojskim kupusom, slaninom i rizlingom ne zvuči baš kao tipičan objed u svemiru, no upravo će takav gurmanski obrok njemački astronaut Matthias Maurer ponijeti sa sobom na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).
Ali odluku o tome nije donio on, već gledatelji koji su se uključili u anketu javne televizije u Maurerovoj rodnoj saveznoj pokrajini Saarskoj, poznatoj po krepkoj hrani i finim vinima.
Oko 5000 ljudi sudjelovalo je u izboru najboljeg "jela za posadu", a pobijedio je chef Christian Heinsdorf iz restorana Taverne Borg u gradiću Perlu, smještenom na tromeđi s Francuskom i Luksemburgom.
"Drago mi je što smo ovim natjecanjem dali na važnosti rodnome kraju Matthiasa Maurera", rekao je glavni direktor Europske svmirske agencije (ESA) Jan Woerner.
D...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....