SRAMOTNO

TV novinarku tijekom javljanja uživo, nasred ulice, zgrabio za stražnjicu; Uhićen je

Moraš li stvarno pipkati moju stražnjicu? Vodim emisiju uživo i radim, rekla mu je Isa Balado

Incident na ulici

 YouTube

Španjolska policija uhitila je muškarca zbog optužbi da je seksualno maltretirao novinarku Isu Baladu dok je uživo izvještavala za svoju TV kuću.

Španjolska reporterka u utorak je pred kamerama govorila o pljački u Madridu kada joj je s leđa prišao jedan muškarac i dotaknuo stražnjicu. No, kada ga je upitala zašto je to učinio, on je zanijekao da je to učinio, prenosi BBC.

Balado je pokušala nastaviti, ali ju je voditelj iz studija prekinuo:

- Isa, oprosti što prekidam, ali reci mi, je li te on upravo zgrabio za stražnjicu?, upitao je Nacho Abad.

Novinarka je to potvrdila, a Abad joj je rekao da ‘idiota‘ stavi pred kameru. Na snimci se potom vide voditeljica i muškarac koji je još uvijek stajao pokraj nje i smješkao se.

- Moraš li stvarno pipkati moju stražnjicu? Vodim emisiju uživo i radim, rekla mu je Balado.

Muškarac je tada zanijekao da ju je dirao, a u odlasku je još jednom pružio ruku prema njoj, ali ovaj put ju je poškakljao po glavi.

Policija je kasnije izvijestila na Twitteru da je uhitila muškarca zbog napada na novinarku dok je vodila TV emisiju uživo.

Mediaset Espana, vlasnik TV kanala, izdao je priopćenje u kojemu izražava podršku Isi Balado nakon ‘apsolutno nedopuštene situacije‘ u kojoj se našla te kategorički odbacuje ‘svaki oblik maltretiranja ili agresije‘.

Španjolska ministrica rada Yolanda Díaz također se oglasila u povodu incidenta, rekavši da dotični muškarac ne bi smio proći nekažnjeno.

- Zbog mačizma novinari trpe ovakve seksualne napade, a agresori se pred kamerama ne kaju za svoje postupke.

Incident koji se dogodio na ulicama Madrida izazvao je buru reakcija i zbog puno većeg seksističkog skandala koji potresa Španjolsku. Luis Rubiales, bivši šef Španjolskog nogometnog saveza ne silazi s naslovnica novina i portala nakon što je prije tri tjedna u usta poljubio nogometašicu Jennifer Hermoso.

Rubiales je 20. kolovoza u Sydneyu, tijekom dodjele zlatnih medalja igračicama Španjolske, primio rukama glavu nogometašice Hermoso, privukao ju k sebi, pa poljubio u usta.

On tvrdi da je poljubac proizašao iz euforije zbog finalne pobjede od 1-0 i da je to bio "usuglašen" i "obostran" čin dvoje prijatelja.

Hermoso je četiri dana kasnije poručila preko sindikata i Twittera da mu nije dala dopuštenje za poljubac, a da je savez zatim pritiskao nju, njenu obitelj i prijatelje da zaštiti Rubialesa.

Španjolsko državno odvjetništvo optužilo je u petak Rubialesa za "seksualni napad" i "prisilu" jer je poljubio u usta španjolsku nogometašicu Hermoso (33) po završetku Svjetskog prvenstva. Prije nekoliko dana Rubiales se slomio pred kamerama i podnio ostavku na mjesto šefa saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2023 01:20