TVRDE RUSKI MEDIJI

Tvorac ruskog cjepiva protiv covida-19 pronađen mrtav: ‘Zadavljen je remenom‘

Andrej Botikov ubijen je u svome stanu u Moskvi, jedna ruska agencija navodi da je ubijen nakon obiteljske svađe

Rusko cjepivo protiv covida-19 Sputnjik V

 Kirill Kudryavtsev/Afp

Andrej Botikov, jedan od tvoraca ruskog cjepiva Sputnjik V protiv covida-19, ubijen je na sjeverozapadu Moskve, tijekom svađe, javljaju ruski mediji. Botikov je bio zaposlenik moskovskog Nacionalnog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, prenosi ruski neovisni portal Meduza.

Djelatnik istražnog povjerenstva izvijestio je da se u stanu na sjeverozapadu Moskve 29-godišnji gost posvađao s vlasnikom stana, a zatim ga zadavio remenom. Istražno povjerenstvo nije otkrilo identitet žrtve.

No, izvor je za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti izjavio je da je žrtva 47-godišnji Andrej Botikov te da je osumnjičeni počinitelj već priznao krivnju za ubojstvo.

Ruska agencija TASS također je izvijestila da je Botikov jučer zadavljen remenom u svom stanu. TASS izvještava kako istražitelji vjeruju da je ubojstvo izvršeno nakon obiteljske svađe.

Botikov je bio viši znanstveni suradnik u Centru Gamaleja. Zajedno s ostalima koji su sudjelovali u razvoju cjepiva protiv covida-19, odlikovan je medaljom za zasluge prema domovini.

Medijska služba Centra Gamaleja suzdržala se od komentara, piše medijska grupacija RBC, uputivši zainteresirane na istražne organe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:45