TRAJNO SUSPENDIRAN

Twitter neće dopustiti povratak Donaldu Trumpu: ‘Kada ste uklonjeni s platforme, uklonjeni ste‘

U svojoj zadnjoj objavi prije suspenzije profila, Trump je iskazao razumijevanje i ljubav za napadače na Kongres
 Olivier Douliery/AFP

Twitter, koji je odlučio trajno suspendirati profil bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zbog ponovljenih poziva na nasilje, neće mu dopustiti povratak čak i ako bude ponovno kandidat za Bijelu kuću, objavio je u srijedu financijski direktor te tvrtke.

"Po našim pravilima, kada ste uklonjeni s platforme, uklonjeni ste, bilo da ste komentator, financijski direktor, ili aktualni ili bivši političar", rekao je Ned Segal za mrežu CNBS.

Donald Trump "bio je protjeran kada je bio predsjednik. Ne radimo razlike između političkih dužnosnika, bili oni i dalje na dužnosti ili ne", dodao je Segal.

U svojoj zadnjoj objavi prije suspenzije profila, Trump je iskazao razumijevanje i ljubav za napadače na Kongres 6. siječnja, kada je poginulo petero ljudi.

"Znam kako se osjećate, ukrali su nam izbore, glatku pobjedu. Svi to znaju, posebno druga strana, ali sad morate ići kući. Mi vas volimo".

Prije toga je svoje pristaše u govoru nahuškao da krenu prema Kapitolu. Twitter ga je maknuo sa svoje platforme zbog poticanja na nasilje.

Uklanjanje Donalda Trumpa koji je imao gotovo 90 milijuna pratitelja, nije prošlo bez kritika, ni njegovih pristaša kao niti branitelja sloboda na internetu, koji su u tome vidjeli znak prevelike moći društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 07:01