JEZIVA SNIMKA

U 30 sekundi žena-heroj je spriječila najgore: ‘Pomno su promatrali 11-godišnjakinju, a onda joj je jedan prišao...‘

Jedna je žena u Londonu izjurila iz trgovine kada je muškarac na ulici prišao djevojčici i pokušao je uvjeriti da pođe s njim

Muškarac za kojim traga policija, prizor s nadzorne kamere

 Londonska policija/ Screenshot YouTube

Potresena majka 11-godišnje djevojčice koju je nepoznati muškarac umalo oteo s ulice obratila se junakinji koja joj je spasila kćer rekavši: "Ne mogu joj dovoljno zahvaliti". Majka - čije ime nije objavljeno kako bi se zaštitio identitet žrtve - također je upozorila druge roditelje da budu na oprezu nakon što je njezina kći zaskočena dok je napuštala trgovinu u prometnoj glavnoj ulici u jugoistočnom Londonu usred bijela dana, prenosi Daily Mail.

"Molim vas, pobrinite se da su vaša djeca sigurna. Hvala Bogu na predivnoj dami koja je spasila moju kćer od otmice. Ne mogu joj dovoljno zahvaliti", napisala je majka djevojčice na internetu.

Naime, dvojica muškaraca pratila su djevojčicu u trgovinu, no jedan je otišao i pričekao je ispred susjedne, humanitarne trgovine. Kad je izašla, drugi joj je prišao i, čini se, pokušao je uvjeriti da pođe s njim sve dok se nije umiješala žena koja je bila u kupovini.

Ona se umiješala u situaciju kada je počela strahovati da će djevojčica biti oteta s ulice nakon što je čula dva muškarca kako pitaju 11-godišnjakinju je li sama. Na video snimci se vidi se muškarac kako prilazi djevojčici na ulici dok ona stoji sama ispred trgovine i počinje razgovarati s djetetom dok se čini da je pokušava odvesti.

image

Situaciju je zabilježila nadzorna kamera

Screenshot/YouTube

Upravo u trenutku kad se čini da djevojčica počinje slijediti muškarca, žena u zelenoj haljini izjurila je iz trgovine i stavila joj ruku na rame te je, kako se čini, uvjeravala da ne odlazi s njim. Njih troje nastavili su razgovarati prije nego što je muškarac otišao.

Vlasnik trgovine kaže da su muškarac i još jedna muška osoba u njegovoj pratnji pomno promatrali djevojku "i gledali ima li ikoga s njom". On je rekao da su se muškarci nekoliko trenutaka ranije raspitivali na hindu jeziku o bonovima za dopunu računa na mobitelu.

image

Muškarac za kojim se traga

Londonska policija

Na snimci se može vidjeti kako žena prolazi pored muškarca i djevojčice samo nekoliko trenutaka ranije s crnom torbom za kupovinu preko ramena. Ušla je u trgovinu do, ali je promatrala djevojčicu prije nego je ušla.

Vlasnik trgovine Maunil Patel kaže da je vidio djevojčicu kako je prva ušla, a viđao ju je i prije jer živi u blizini. Ubrzo nakon toga su ušla dva muškarca koje nije viđao. Prvi je izašao iz dućana i skrenuo desno". Sigurnosna kamera pokazuje kako čeka ispred susjedne, humanitarne trgovine.

"Djevojčica je kupila nešto - mislim slatkiše - i izašla iz moje trgovine i prošla pored čovjeka koji je čekao ispred susjedne trgovine. Polako ju je pratio i pitao je nešto što ju je natjeralo da se okrene. Navodno ju je pitao je li sama i treba li joj pomoć. U tom je trenutku žena u dugoj tirkiznoj haljini ušla u humanitarnu trgovinu, ali je bacila pogled prema njima dok je ulazila. Očito je bila zabrinuta što se događa.

image

Muškarac za kojim se traga

/Londonska Policija

Nekoliko sekundi kasnije, kaže, izašla je iz trgovine i obratila se muškarcu. "Čuo sam je kako mu govori da će zvati policiju i zamolila je djevojčicu da pođe s njom. Djevojčica, koja je već bila prilično zbunjena i uplašena, ušla je sa ženom u trgovinu. Čovjek se na trenutak zadržao, ali je zatim otišao", ispričao je Patel.

Londonska policija objavila je snimke dvojice muškaraca s kojima žele razgovarati i trenutačno za njima traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 00:20