KRAJ BABY BIZNISA

U 48. godini i nakon desetero djece: Najpoznatija surogat-majka Velike Britanije odlazi u mirovinu

Za usluge iznajmljivanja maternice dobivala je 12 tisuća funti po djetetu, ali tvrdi da to nije radila zbog novca, nego jer ju je to iskustvo ispunjavalo

Jill Hawkins, najpoznatija britanska surogat-majka, najavila je svoje povlačenje iz “baby biznisa” nakon što je na svijet donijela desetero djece. Hawkins, međutim, nije i britanska rekorderka jer je surogat-majka Carole Harlock, koja sada živi u Francuskoj, rodila 12 djece.

Hawkins, koja će uskoro navršiti 48 godina, prije nekoliko je dana, osam tjedana ranije od planiranog termina, carskim rezom rodila blizance Jacoba i Williama. Dječaci su sad u inkubatoru, a Jill je puštena kući.

Životi djece u pitanju

- Vrijeme je da prestanem. Ne mogu dovoditi u pitanje živote djece. Dovoljno je loše što sam bebe rodila prije vremena. Mogla sam umrijeti zbog krvarenja - rekla je Hawkins za Daily Mail.

Jill Hawkins je neudana službenica iz Brightona, a na surogat-majčinstvo, koje je u Velikoj Britaniji legalno, prvi se put odlučila prije 20 godina. Tijekom prve trudnoće donirala je jajašca, a zatim je “iznajmila maternicu”. Kolegama na poslu lagala je da ima dečka s kojim je zatrudnjela, a kad je nakon poroda bebu predala roditeljima, izmislila je da je dijete umrlo.

14 tisuća eura po djetetu

Za usluge surogat-majčinstva dobivala je 12.000 funti (oko 14.000 eura), no tvrdi da to nije činila zbog novca. Ističe kako ju je surogat-majčinstvo ispunjavalo.

- Bila sam obdarena plodnošću. Nikad nisam željela te bebe za sebe. Bila sam sretna, i to je bilo dobro iskustvo - rekla je Hawkins koja živi sama s dvije mačke.

Ipak, čini se da nije uvijek bila tako sretna jer joj je nakon treće trudnoće dijagnosticirana depresija. U jednom je trenutku 2004. godine bila tako depresivna da je pokušala suicid uzevši prekomjernu dozu lijekova za spavanje. Kada se početkom ove godine pročulo da na pragu 50-ih godina nosi blizance, Hawkins je medijima rekla da se na novo surogatstvo odlučila jer je željela pomoći jednom bračnom paru, 42-godišnjem učitelju i njegovoj dvije godine mlađoj ženi.

Željeli su još djece

Par ima devetogodišnju djevojčicu, ali su željeli još djece. Ipak, pri donošenju odluke da ponovno iznajmi svoju maternicu presudilo je to što muškarac nalikuje na Kevina Costnera, omiljenoga glumca Jill Hawkins. Ponovno je pristala na surogat majčinstvo iako je tijekom osme trudnoće imala jake glavobolje i mučnine te je uglavnom ležala.

Prvi mjeseci posljednje trudnoće protjecali su u redu, no poslije su počeli problemi i kad je Hawkins počela jako krvariti, i njezin i život beba bili su ugroženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:31