TEROR U SRBIJI

U 75 škola stigle dojave o postavljenim bombama: ‘Evakuirali smo sve učenike...‘

Ovo je treći put u posljednja dva tjedna da škole dobiju dojave o bombama - 17. svibnja bilo ih je više od 100 u Beogradu

Početkom svibnja u masovnoj pucnjavi 13-godišnji učenik ubio je u osnovnoj školi ”Vladislav Ribnikar” osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika

 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Dojave o postavljenim bombama upućene su u ponedjeljak na adrese najmanje 75 škola u Srbiji, treći put u posljednja dva tjedna, niti mjesec dana nakon masovnog ubojstva početkom svibnja u beogradskoj osnovnoj školi.

Do devet sati jutros dojave o postavljenim bombama stigle su školama u Beogradu, Čačaku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Subotici i Apatinu.

Učenici iz tih škola su evakuirani, a policija je na teren uputila protudiverzijske ekipe i u tijeku su provjere, potvrdio je MUP.

Dopisnik RTS-a iz Kragujevca javio je, pozivajući se na policijske izvore, da su u svih šest škola dojave bila lažne.

Ovo je treći put u posljednja dva tjedna da škole dobiju dojave o bombama - 17. svibnja bilo ih je više od 100 u Beogradu, a 23. svibnja i u nekoliko škola u Novom Sadu.

Početkom svibnja u masovnoj pucnjavi 13-godišnji učenik ubio je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od koji je jedna djevojčica kasnije preminula u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 15:19