JOŠ TRAJE BORBA

U Afganistanu ubijen talibanski vođa

U Afganistanu je trenutačno oko 150,000 pripadnika međunarodnih snaga uključeno u borbu protiv talibana.
In this Sept. 11, 2010 photo, U.S. infantrymen from the 101st Airborne Division and Afghan Army commandos exit U.S. Army helicopters used to transport troops from one position to another, in Zhari District, southern Afghanistan. Going increasingly on the offensive in this district near Kandahar City, American commanders are hoping to clear Taliban-held areas and fighting positions in the weeks and months ahead, before President Barack Obama makes a critical assessment in December of the effectiveness of the 30,000-man surge. (AP Photo/Brennan Linsley)
 AP

Talibanski vođa koji se spominje pod imenom Fedahi ubijen je zajedno s dvojicom suradnika u subotu u operacijama NATO-a u okrugu Sayyidabad u središnoj afganistanskoj pokrajini Wardak, priopćile su sigurnosne snage u Afganistanu (ISAF).

Fedahi je bio upleten u nabavu teškog oružja i napade na savezničke snage, a ovog mjeseca je već sedmi talibanski vođa koji je uhvaćen ili ubijen u tome okrugu.

U subotu je uhićen i vođa mreže Haqqani, čime se broj uhićenih pripadnika te skupine popeo na 30. Mreža Haqqani povezana je s talibanima i održava također uske veze s Al Kaidom.

U Afganistanu je trenutačno oko 150,000 pripadnika međunarodnih snaga uključeno u borbu protiv talibana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:19