PLJAČKA ZLATARNE

U Austriji i Mađarskoj uhićeno 12 članova bande Pink Panter

Četvorica pljačkaša ušla su u zlatarnicu s pištoljima u rukama. Jedan od njih sjekirom je lomio staklene vitrine, dok su drugi zlato i dragulje trpali u vreću.

Po načinu na koji je opljačkana zlatarnica “Edmund Arnold” u Beču , austrijska policija odmah je shvatila da je ponovno u akciji Pink Panter, banda balkanskih pljačkaša specijaliziranih za draguljarnice i zlatarne.

Našli ih po biciklima

Deset dana kasnije opljačkana je zlatarnica u Klagenfurtu, odnosno Celovcu. Policija je hitro reagirala i u dva dana uhitila deset sumnjivaca, a još dvojica su uhićena u Mađarskoj i uskoro će biti izručeni Beču. Osumnjičeni za pljačku u Klagenfurtu otkriveni su zahvaljujući fotografijama koje je mobitelom snimio prolaznik i prepustio ih policiji, piše beogradski Blic.

Austrijska policija je objavila da za tu pljačku sumnjiči Rajka R. (26) i Bojana M. (32) za kojeg sumnjaju da je vođa bande. Pljačkaši su pobjegli biciklima, na temelju kojih je policija zaključila u kojem su hotelu odsjeli. U hotelu su se prijavili pod lažnim imenima, kao Slovenci, i iznajmili bicikle. Policija je pronašla automobil sa srpskim tablicama kojim su se vozili Klagenfurtom. Srbiju su napustili 27. veljače i kroz Mađarsku došli do Austrije. Zbog pljački su ih tražili u Srbiji i drugim zemljama. Dio plijena pronađen je u bečkom stanu Rajka R., gdje je otkriveno pravo skladište opljačkane robe.

Od 200 do 500 članova

- Sve pljačke koje se pripisuju Pink Panteru pokušat ćemo rasvijetliti - poručio je glasnogovornik austrijske policije Thomas Keiblinger. Interpol procjenjuje da srpska banda koja najradije pljačka draguljarnice ima između 200 i 500 članova. U posljednjih deset godina pljačkali su u Londonu, Parizu, Dubaiju, Japanu i Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:58