ORUŽJE KRAJ KUĆE

U BANJOJ LUCI UHIĆEN 'ATENTATOR' NA VUČIĆA Sud BiH otkrio o kome se radi, ali pitanje je hoće li ga izručiti Srbiji

 Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Policija u Republici Srpskoj uhitila je proteklog vikenda na području Banja Luke osobu čije je izručenje zatražio Viši sud u Beogradu, no Sud BiH je to odbio jer se radi o državljaninu BiH, potvrdili su iz službenog izvora, dok mediji navode da se uhićenog povezuje s pronađenim naoružanjem u blizini kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

"Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode jednu osobu na području Republike Srpske, a po potjernici MUP-a Republike Srbije zbog kaznenog djela nedopuštene proizvodnja i prometa oružja ili eksplozivnih tvari", navodi se u priopćenju MUP-a Republike Srpske.


Sud BiH izvijestio je da se radi o Jovanu Jošilu, za kojega mediji u BiH navode da se radi o kriminalcu poznatom po izvršenju više teških kaznenih djela.


Sud BiH odbio je njegovo izručenje Srbiji koja je taj zahtjev uputila putem Interpola jer se radi o bosanskohercegovačkom državljaninu.
Njemu je Sud BiH odredio zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja te obvezno javljanje nadležnoj policijskoj postaji.
"Sud je nakon izvršenog uvida u predmetni spis utvrdio da je potraživani državljanin Bosne i Hercegovine i shodno tome pušten na slobodu uz izrečene mjere zabrane", rekli su iz Suda BiH.


Više medija u BiH navelo je da se Jošilo povezuje s pronalaskom naoružanja kod kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da dio naoružanja pronađeno u blizini kuće srbijanskog premijera potječe iz BiH i Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:45