MV BONITA

U Beninu pirati oteli s norveškog broda devetero članova posade

Obala Benina
 Dereje Belachew / Panthermedia / Profimedia

OSLO - Brod u vlasništvu norveške brodarske kompanije J.J. Ugland u subotu su zaposjeli pirati dok je bio na sidrištu ispred obala Benina te su oteli devetero članova posade, priopćila je u nedjelju norveška tvrtka.

Preostali članovi posade na brodu MV Bonita izvijestili su o događaju lokalne vlasti i brod je kasnije u subotu pristao u luku Cotonou, navela je tvrtka.

Tvrtkin tim za hitne situacije poduzima potrebne radnje i planira poteze te je u kontaktu s relevantnim vlastima. Ugland je u kontaktu s obiteljima članova posade i nastavit će ih dalje informirati, navodi se u priopćenju kompanije.

Daljnje obavijesti biti će dane ovisno o dostupnosti novih informacija, navela je brodarska kompanija.

Lučke vlasti u Beninu objavile su da su pirati oteli devetero članova posade, koji su svi filipinski državljani, a to je kasnije za jedan norveški list potvrdio i glasnogovornik brodarske kompanije.

Gvinejski zaljev, koji se prostire od Kameruna do Liberije, postao je najopasnija pomorska zona na svijetu, a napadi na brodove i traženje otkupnine za oslobađanje posade su relativno česti.

Piratstvo u Gvinejskom zaljevu ozbiljno je poremetio međunarodni pomorski promet u tom dijelu svijeta izazvavši štete za svjetsko gospodarstvo mjerene u milijardama dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 18:59