KORONAVIRUS

U BiH danas manje novozaraženih nego u četvrtak: Potvrđeno 1449 slučajeva, 30 umrlih

Sarajevo već danima ima najveći rast broja novozaraženih, a u petak je bilo nešto manje od 200 takvih slučajeva
Ilustracija
 Scott Olson/AFP

Broj novozaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini u petak je bio nešto manji nego dan ranije no zaraza se ipak nastavlja širiti što potvrđuje više od 1400 novih slučajeva tijekom 24 sata.

Od četvrtka su provedena testiranja na više od 3700 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 801 osobe iz Federacije BiH te kod 648 iz Republike Srpske.

Prijavljeno je i da je umrlo još 30 osoba kod kojih je ranije potvrđena zaraza virusom SARS-CoV-2.

Dan ranije BiH je zabilježila rekordne brojke - više od 1900 novozaraženih, a najveći broj umrlih u jednom danu bio je u srijedu kada je preminulo 36 zaraženih pacijenata.

Sarajevo već danima ima najveći rast broja novozaraženih, a u petak je bilo nešto manje od 200 takvih slučajeva. U Banjoj Luci bilo je u petak 189, a u Mostaru 184.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada potvrđeno više od 48 tisuća slučajeva zaraze koronavirusom, a 1212 zaraženih osoba je umrlo.

Vlasti za sada ne planiraju uvođenje dodatnih mjera ograničenja pa tako ni zaključvanje (lockdown).

U RS-u bi od ponedjeljak ponovo trebala početi nastava u učionicama osnovnih i srednjih škola koja je prekinuta na tjedan dana i prebačena na online model. Povlačenje te odluke rezultat je velikog pritiska i nezadovoljstva roditelja koji su optuživali entitetsku vladu da donosi volunatrističke odluke ne vodeći računa o stvarnim potrebama ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:04