KORONAVIRUS

U BiH i dalje nema značajnijeg širenja zaraze, 800 novih pozitivnih slučajeva

Sadašnja incidencija, odnosno broj zaraženih na stotinu tisuća stanovnika u razdoblju od sedam dana, je 190
Ilustracija
 Damjan Tadic/Cropix

U Bosni i Hercegovini u četvrtak je ponovo potvrđeno nešto više od 800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je nastavak trenda koji traje već više od sedam dana u kojima se dnevni broj novozaraženih drži ispod tisuće.

Od srijede je testirano nešto više od 3500 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 546 osoba iz Federacije BiH te kod 286 iz Republike Srpske.

U protekla 24 sata prijavljeno je 36 novih smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom, a preminula je 21 osoba iz Federacije BiH te 14 iz RS.

Prema podacima koje je u četvrtak objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, sadašnja incidencija, odnosno broj zaraženih na stotinu tisuća stanovnika u razdoblju od sedam dana, je 190.

Ti se podaci odnose na prošli tjedan i potvrđuju smanjenje broja novozaraženih u odnosu na prvih sedam dana u prosincu, kada je incidencija bila iznad 200.

U cijeloj BiH je, od početka pandemije u ožujku, do sada potvrđeno oko 104 tisuće slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je ukupno nešto manje od 3500 oboljelih od Covida-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:54