EPIDEMIJA

U BiH najniže brojke novozaraženih u regiji - nešto više od 500, ali imaju 59 smrtnih slučajeva

U Federaciji su prijavljena čak 42 smrtna slučaja povezana sa zarazom koronavirusom, a u RS ih je bilo 17
Ilustracija
 Str/AFP

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno 518 novih slučajeva zaraze koronavirusom i te su brojke ponovo najniže u regiji, no broj umrlih i dalje je nesrazmjerno visok jer je preminulo još 59 zaraženih osoba.

Od nedjelje su provedena testiranja na manjem broju uzoraka, kako je to uobičajeno vikendom. Među nešto više od 1400 uzoraka pozitivno je bilo 384 s područja Federacije BiH te 134 iz Republike Srpske.

U Federaciji su prijavljena čak 42 smrtna slučaja povezana sa zarazom koronavirusom, a u RS ih je bilo 17.

Prema dostupnim podacima koji se odnose na dane vikenda, u Sarajevu je zabilježeno 212 novih slučajeva zaraze, no istodobno se oporavilo više od 300 oboljelih od COVID-a. Na posebnim odjelima u dvije sarajevske bolnice trenutačno se liječi 300 zaraženih pacijenata. Umrle su četiri oboljele osobe.

U Mostaru je pak tijekom vikenda bio 291 novi slučaj zaraze, a u Kliničkom centru u tom gradu trenutačno je hospitalizirano 100 zaraženih osoba. U protekla dva dana tamo je umrlo devet zaraženih koji su bili na liječenju.

Na liječenju u Kliničkom centru u Banjoj Luci trenutačno je 459 oboljelih od COVID-a, a u tom je gradu u ponedjeljak zabilježeno 39 novih slučajeva zaraze. U RS-u je pojedinačno najviše umrlih iz Doboja, jer su zabilježena četiri takva slučaja.

Ukupan broj umrlih od izbijanja epidemije u BiH sada je veći od 2600, što tu zemlju koja ima oko tri milijuna stanovnika svrstava među "crne rekordere" u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:05