NIJE PUNO POSKUPJELO

U BiH otvorena skijaška sezona, donosimo cijene: ‘Pretvorit ćemo to u najsuvremeniji skijaški centar JI Europe!‘

Dvadesetak centimetara snijega te niske temperature omogućili su osposobljavanje jedne od jahorinskih skijaških staza

Prizor s Jahorine

 Elvis Barukcic/Afp/Profimedia/Elvis Barukcic/Afp/Profimedia

Skijaška sezona na olimpijskim planinama kod Sarajeva simbolično je otvorena proteklog vikenda na Jahorini, gdje se turistički djelatnici, kao i na Bjelašnici, nadaju kako će tijekom ove zime ponovo privući veliki broj posjetitelja iz regije računajući pritom na povoljnije cijene u usporedbi s konkurencijom.

Dvadesetak centimetara snijega te niske temperature omogućili su osposobljavanje jedne od jahorinskih skijaških staza gdje su u pogon pušteni i sustavi za umjetno zasnježivanje, kao i na Bjelašnici gdje početak skijanja najavljuju za kraj ovog tjedna ukoliko se sadašnje vremenske prilike održe.

Službeno otvaranje skijaške sezone direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić najavio je za 8. prosinca uz koncert Zdravka Čolića, kazavši kako tamo planiraju svakog vikenda ugostiti po jednu regionalnu glazbenu zvijezdu i tako obogatiti turističku ponudu.

Kazao je kako Jahorina ovogodišnju skijašku sezonu očekuje s novim stazama i infrastrukturom, a pritom su nastojali ostati cjenovno privlačni.

"Cijene smo u usporedbi s prošlom sezonom povećali za samo pet posto", kazao je Ljevnajić, koji ne skriva ambicije da Jahorinu pretvori u najsuvremeniji skijaški centar jugoistoka Europe.

U prvoj polovici siječnja, kada se za skijanje odlučuje najveći broj Hrvata, dnevni ski pass na Jahorini staje 44 eura za odrasle osobe, dok je šestodnevni 199 eura.

Za djecu je u tom razdoblju cijena 37,5 odnosno 161,5 eura.

Izvan tog "udarnog" dijela sezone karte su jeftinije za oko 10 posto, dok tijekom cijele sezone osobe starije od 75 godina imaju pravo na besplatno skijanje.

Za tu cijenu skijaši mogu računati na 52 kilometra uređenih staza, od kojih je 12 kilometara osposobljeno i za noćno skijanje. Na raspolaganju je 17 gondola, sjedežnica i ski liftova, koji u jednom satu mogu prevesti do 32 tisuće skijaša.

Na Bjelašnici i Igmanu nude nešto skromniju infrastrukturu, ali i povoljnije cijene u usporedbi s Jahorinom.

Bjelašnica skijašima nudi osam skijaških staza dugačkih 14 kilometara dok je na obližnjem Igmanu skijanje moguće na oko dva kilometra staza.

Tamo su instalirane četiri žičare i pet ski liftova.

Jamin Mehić, direktor poduzeća "ZOI 84", koje upravlja skijaškim centrom Bjelašnica-Igman, kazao je kako je njihova politika da cjenovno budu što pristupačniji i tako privuku što veći broj posjetitelja, posebice iz Sarajeva, udaljenog oko 25 kilometara.

Dnevna skijaška karta za Bjelašnicu tako tijekom cijele sezone za odrasle stoji 24 eura, dok je cijena za djecu 15 eura.

Šestodnevni skip pass za odrasle je 135,5 eura, a za djecu 92 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:07