KORONAVIRUS

U BiH stižu prve doze cjepiva Johnson&Johnson, u jednom danu preminule čak 24 osobe

Ministarstvo civilnih poslova BiH priopćilo je u utorak kako je obaviješteno da će do sredine studenog BiH dobiti 50.400 doza
Ilustracija
 Gpointstudio/AFP

Vlasti BiH najavile su u utorak kako će ta zemlja uskoro dobiti prvu isporuku jednodoznih cjepiva Johnson&Johnson kako bi ubrzale borbu protiv epidemije koronavirusa, od čijih su posljedica preminule 24 osobe s ponedjeljka na utorak.

Prema izvješćima entitetskih zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je 526 novozaraženih koronavirusom od ukupno testiranih 3.417 uzoraka. U istome vremenu su od posljedica covida-19 preminule 24 osobe. Po smrtnosti pacijenata od covida, BiH se nalazi na prvome mjestu u Europi na uzorku od 100.000 stanovnika.

Na području Federacije BiH zabilježene su 254 osoba pozitivne na SARS-CoV-2, 209 ih je bilo u Republici Srpskoj, a u Brčko Distriktu zabilježena su još 63 slučaja.

Preminulo je po 12 osoba u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Ministarstvo civilnih poslova BiH priopćilo je u utorak kako je obaviješteno da će do sredine studenog BiH dobiti 50.400 doza cjepiva Johnson&Johnson protiv koronavirusa. Ova pošiljka će u BiH stići putem mehanizma COVAX.

Ovo je prvo put da BiH dobiva jednodozno cjepivo u borbi protiv covida-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 00:07