ZARAZA U SUSJEDSTVU

U BiH u utorak 377 novozaraženih koronavirusom, širenje infekcije najveće je na području Sarajeva

Samo u Sarajevu od ponedjeljka potvrđeno je 167 novih slučajeva zaraze a preminuo je jedan 37-godišnji muškarac
Molitva ispred džamije u Sarajevu
 Elvis Barukcic/AFP

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 377 novih slučajeva zaraze koronavirusom a širenje infekcije najveće je na području Sarajeva koje bilježi troznamenkasti broj novozaraženih u posljednja 24 sata.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH izvijestili su kako je u tom entitetu testirano 974 uzorka od kojih je 301 bio pozitivan na virus SARS-CoV-2.

U Republici Srpskoj testirali su 506 uzoraka a zaraza je potvrđena u 76 slučajeva. Prijavljen je i jedan smrtni slučaj a preminuo je muškarac iz Višegrada.

Dostupni pokazatelji govore kako je samo u Sarajevu od ponedjeljka potvrđeno 167 novih slučajeva zaraze a preminuo je jedan 37-godišnji muškarac.

Zbog stalnog rasta broja zaraženih krizni stožer Federacije BiH u utorak je ponovno pozvao građane da se pridržavaju mjera zaštite a posebice obveze nošenja maski gdje god nije moguće osigurati potrebnu fizičku udaljenost od drugih osoba.

U ovom je entitetu na snazi odluka kojom je u zatvorenom prostoru dopušteno okupljanje najviše 50 osoba a na otvorenome do 100.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2020 07:21