TRAGEDIJA

U bolnici preminuo radnik, broj poginulih nakon eksplozije u Kočevju popeo se na šest

Očekuje se da će policija u petak izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći, no čini se kako je do nje došlo ljudskom pogreškom

mjesto nesreće u Kočevju

 Ales Kocjan/STA FOTO/AFP

Broj poginulih u nesreći koja se u četvrtak dogodila u kemijskoj tvornici u slovenskom Kočevju povećao se na šest, nakon što je u četvrtak navečer u ljubljanskom Kliničkom centru umro jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekline, potvrdio je direktor tvrtke Melamin, Srečko Štefanič.

Očekuje se da će policija u petak izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći, no u poduzeću ocjenjuju da je do nje došlo ljudskom pogreškom.

Uzrok za tragični događaj najvjerojatnije je ljudska pogreška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, izjavio je još u četvrtak Štefanič, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamjene dviju sirovina.

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u Melaminu, tvrtki koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u kemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji te petero djelatnika jedne tvrtke iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2022 08:22