EPIDEMIJA

U Bosni i Hercegovini rekordan broj preminulih od zaraze koronavirusom

Ukupni broj preminulih u BiH od izbijanja epidemije u ožujku sada je 3715, a zaraza je potvrđena u gotovo 107 tisuća slučajeva
Sarajevo, ilustracija
 Str/AFP

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 674 novih slučajeva zaraze koronavirusom ali je zabilježen i rekordni broj od 86 preminulih tijekom posljednja 24 sata.

Od ponedjeljka su provedena testiranja na nešto manje od 3400 uzoraka a zaraza je potvrđena kod 463 osobe iz Federacije BiH te kod 180 iz Republike Srpske kao i kod 31 u distriktu Brčko.

U Federaciji su preminule čak 62 osobe kod kojih je ranije dijagnosticiran covid-19 dok su u RS bila 22 smrtna slučaja. Još dvije preminule osobe su s područja Brčkog.

Broj smrtnih slučajeva u jednom danu registriran u utorak najveći je od izbijanja pandemije.

Ukupni broj preminulih u BiH od izbijanja epidemije u ožujku sada je 3715 a zaraza je potvrđena u gotovo 107 tisuća slučajeva.

Unatoč razmjerno velikom broju smrtnih slučajeva epidemiolozi ocjenjuju kako je zaraza u BiH pod nadzorom jer nema rasta dnevnog broja novozaraženih a već gotovo dva tjedna on je ispod 900.

U Federaciji BiH tijekom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana ostat će na snazi mjera zabrane kretanja u noćnim satima.

U RS takva mjera nikada nije uvedena no ograničen je rad ugostiteljskih objekata koji se zatvaraju u 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:31