‘PAO‘ SUPERBOSS

U Brazilu uhićen jedan od najtraženijih kriminalaca svijeta, vođa zloglasne mafije ‘Ndraghete!

Od 1990-ih postoje tragovi djelovanja Rocca Morabita u organiziranju krijumčarenja droge između Brazila i Europe
Rocco Morabito
 Handout/URUGUAY‘S INTERIOR MINISTRY/AFP

Mafijaški vođa, Talijan Rocco Morabito, krijumčar droge koji je od lipnja 2019. u bijegu nakon bijega iz urugvajskog zatvora, uhićen je u ponedjeljak u Joao Pessoi, na sjeveroistoku Brazila, izvijestile su vlasti.

Rocco Morabito, kojeg smatraju vođom 'Ndraghete (kalabreške mafije) uhvaćen je "zajedno s još jednim talijanskim bjeguncem" čiji identitet nije otkriven, nakon "zajedničke istrage Brazila i Italije", priopćila je Brazilska savezna policija.

Riječ je o najtraženijim kriminalcima u Italiji, navodi brazilska policija.

"Od 1990-ih postoje tragovi djelovanja Rocca Morabita u organiziranju krijumčarenja droge između Brazila i Europe", rekla je policija koja je za utorak zakazala tiskovnu konferenciju na kojoj će iznijeti pojedinosti o operaciji.

Morabito (54) je uhićen po nalogu Vrhovnog suda.

Talijansko pravosuđe traži Morabita od 1995. pod optužbom za nezakonito udruživanje i za krijumčarenje droge. U odsutnosti je osuđen na 28 godina zatvora, a zatim na 30 godina.

Talijan, kojeg smatraju jednim od najtraženijih kriminalaca u svijetu, uhićen je 2017. u hotelu u Montevideu pošto je 13 godina pod lažnim identitetom živio u urugvajskom ljetovalištu Punti del Este.

Urugvajsko pravosuđe je 2018. odobrilo njegovo izručenje u Italiju, ali je u lipnju 2019. uspio preko krova pobjeći iz najvećeg zatvora u Montevideu i od tada je bio u bijegu.

Talijanski mediji Morabita nazivaju Superbossom, javlja RAI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 15:21