BUKTI ZARAZA

U Češkoj više od 10.000 mrtvih, uvode se stroge mjere za božićne blagdane

Češka vlada najavila je ponovno uvođenje noćnog policijskog sata, kao i zatvaranje restorana i kafića u zemlji za Božić
Prizor s ulica Praga
 Michal Cizek/AFP

Bugarska će produljiti uvedene mjere protiv koronavirusa do kraja siječnja, a Češka se sprema ponovno uvesti policijski sat nakon što je broj umrlih u zemlji prešao 10.000, objavile su u četvrtak vlasti tih zemalja.

Ograničenja u Bugarskoj, koja su trebala biti na snazi do 21. prosinca, pomogla su ublažiti nagli porast novih zaraza, no zemlja sa sedam milijuna stanovnika i dalje ima jednu od najvećih stopa smrtnosti na 100.000 stanovnika u Europskoj uniji.

Srednje škole, trgovački centri, restorani, noćni klubovi, kafići i teretane ostaju zatvoreni, dok će se vrtići i osnovne škole otvoriti nakon novogodišnjih praznika, objavila je bugarska vlada.

Broj žrtava covida-19 prešao je 10.000 u Češkoj Republici, objavilo je ministarstvo zdravstva u četvrtak.

Zemlja s 10.7 milijuna stanovnika i jedna od najteže pogođenih u Europi u drugom valu pandemije, potvrdila je 8235 novih zaraza koronavirusom u srijedu, najviše u danu od 11. studenog. U Češkoj je ukupno potvrđeno 602.404 zaraze od ožujka.

Ministarstvo je izvijestilo o 154 umrlih u četvrtak i 48 u srijedu pa se ukupan broj umrlih popeo na 10.036. Broj žrtava covida-19 utrostručen je od kraja listopada u toj zemlji.

Češka vlada najavila je ponovno uvođenje noćnog policijskog sata, kao i zatvaranje restorana i kafića u zemlji za Božić.

Skupovi će biti ograničeni na šest osoba na otvorenom i u zatvorenim prostorima i od 18. prosinca zabranjuje se konzumiranje alkohola vani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:23