PRIJETEĆE PORUKE

U Crnoj Gori evakuirane škole zbog dojava o bombi, iza svega navodno stoje ruski ekstremisti

Prema pisanju pojedinih crnogorskih medija, vođa ekstremista već tjednima boravi u Crnoj Gori...

Crnogorska policija/Ilustracija

 Savo Prelevic

Uprave nekoliko crnogorskih škola pozvale su u petak roditelje da ranije preuzmu djecu nakon više dojava o navodnim podmetnutim bombama u školama.

Prethodno je administraciji Podgorice, glavnog grada Crne Gore, stiglo elektronskom poštom upozorenje iza kojeg navodno stoji ruska organizacija "Muška država", koju vodi ekstremist Vladislav Pozdnjakov. Prema pisanju pojedinih crnogorskih medija, on već tjednima boravi u Crnoj Gori, dok policija tvrdi da nema informaciju o tome.

Uprave škola odlučile su u dogovoru s roditeljima prekinuti nastavu zbog prijeteće poruke, koja je jutros stigla na e-mail adresu podgoričkih vlasti i MUP-a.

U poruci se navodi da imaju niz zahtjeva kao što je promjena vlasti u Crnoj Gori i promjena rukovodstva Agencije za nacionalnu sigurnost, te da će u slučaju njihovog neispunjavanja "dići škole u zrak", javljaju mediji.

Iz crnogorskog ministarstva prosvjete priopćeno je da su školama naložili da postupaju po preporukama ministarstva unutarnjih poslova.

"Nakon dojave o bombi u pojedinim školama, direktori škola su preduzeli sve neophodne mjere i djeca su sigurna. Procjena sigurnosne situacije je u nadležnosti ministarstva unutarnjih poslova."

Policija je rekla da poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da će se uskoro oglasiti priopćenjem.

Vladislav Pozdnjakov je ruski desničar i lider online organizacije "Muška država", kojoj je u Rusiji zbog ekstremizma sredinom prošle godine zabranjen rad.

Pozdnjakov je 2018. godine osuđen na dvije godine uvjetne kazne za poticanje mržnje prema ženama, nakon čega je napustio Rusiju.

Nedavno je na društvenim mrežama objavio fotografije iz Crne Gore.

Crna Gora se pridružila sankcijama EU-a protiv Rusije i osudila je rusku agresiju na Ukrajinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 20:36