JEDINSTVENA TRADICIJA

U Crnoj Gori počelo natjecanje u izležavanju: Rekord od 117 sati probat će srušiti devet konkurenata

Natjecatelji mogu jesti, piti, čitati knjige, koristiti prijenosno računalo i mobitel te telefonirati, a jedino što ne smiju je ustati se

Za Crnogorce se vezuje lijenost kao posebna karakteristika koja ih prati u brojnim šalama

 MATTES René/hemis.fr/Hemis via AFP

Tradicionalno natjecanje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Europi, počelo je u subotu u etno selu “Montenegro” nedaleko od Nikšića.

Neobično natjecanje organizira se jedanaestu godinu za redom, a rekord od 117 sati ležanja ove godine probat će oboriti devet konkurenata iz Podgorice, Danilovgrada i Beograda.

Dozvoljeno im je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon, odnosno sve osim ustajanja. Od prošle godine promijenjena su pravila pa natjecatelji, koji leže pod krošnjom stoljetnjeg javora, imaju mogućnost svakih osam sati otići u zahod.

Ovogodišnje izdanje posebno je i po tome što su pojedini igrači odlučili prileći s članovima obitelji, pa je Žarko Pejanović iz Podgorice došao sa suprugom i sestrom, prenosi portal Vijesti.

"U Podgorici je vruće, nisam bas najbolje spavao danima, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično“, rekao je Žarko.

Pobjednik će dobiti 350 eura, rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora.

Za Crnogorce se vezuje lijenost kao posebna karakteristika koja ih prati u brojnim šalama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2022 08:58