RAZORNA DETONACIJA

U eksploziji na istoku Afganistana poginuo talibanski borac, među žrtvama i civili

Pozivajući se na očevice, lokalni mediji izvijestili su da je eksploziju izazvala skrivena bomba uz cestu kojom je prolazio konvoj
Ilustracija/prizor s ulica Kabula
 Zerah Oriane/abaca/Abaca Press/Profimedia

Najmanje je jedna osoba poginula, a sedam je ranjeno u eksploziji bombe u istočnoj afganistanskoj pokrajini Nangaharu koja je pogodila talibanski konvoj u subotu, rekli su lokalni dužnosnici i očevici.

Eksplozija se dogodila u Džalalabadu, glavnome gradu pokrajine Nangahara, u 8 sati po mjesnom vremenu, rekao je talibanski glasnogovornik za dpa ne dajući detalje.

Izvor u nangaharskoj regionalnoj bolnici rekao je da je talibanski borac poginuo i da je ranjeno sedam osoba, među kojima četvero civila, te da su odvezeni u bolnicu.

Pozivajući se na očevice, lokalni mediji izvijestili su da je eksploziju izazvala skrivena bomba uz cestu koja je eksplodirala kada je naišao konvoj talibanskih boraca.

Ciljana ubojstva i eksplozije u porastu su u istočnoj pokrajini Nangaharu, nekoć uporištu Islamske države, otkad su talibani preuzeli kontrolu nad Afganistanom sredinom kolovoza.

Islamska država preuzela je odgovornost za neke od nedavnih napada.

Talibani i Islamska država borili su se jedni protiv drugih u prošlosti.

Visoki talibanski dužnosnik nedavno je tvrdio da teroristička skupina Islamska država ne predstavlja prijetnju u Afganistanu te da je talibani mogu obuzdati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 13:44