MEĐU NJIMA JE I ŽENA

U Francuskoj uhićene četiri osobe povezane s ubojstvom 36-godišnjeg policajca u Avignonu

Ministar unutarnjih poslova pohvalio je policiju zbog uhićenja, ocijenivši kako ‘zločin ni u kojem slučaju ne smije ostati nekažnjen‘
 Nicolas TUCAT/AFP

Četiri osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom policajca u srijedu u Avignonu, na jugu Fracuske, na punktu gdje se raspačavala droga, uhićene su u nedjelju navečer na naplatnim kućicama blizu toga grada, priopćio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Među uhićenima su, navodi dobro obaviješten izvor, osumnjičeni za napad, njegov pomagač i vozač. Četvrta osoba je žena, sestra jednog od uhićenika. Uhićeni su na naplatnim kućicama dvadesetak kilometara od Avignona, dodaje ministar.

Napadač koji je u središtu Avignona ispalio iz neposredne blizine nekoliko hitaca u brigadira Erica Massona (36), koji je podlegao ranama, pobjegao je odmah zajedno s pomagačem. Htjeli su pobjeći u Španjolsku, otkrili su u ponedjeljak istražitelji, koji su usto izvršili pretres na nekoliko lokacija.

Ministar unutarnjih poslova koji će u utorak, uz premijera Jeana Castexa, nazočiti odavanju državne počasti ubijenom policajcu, pohvalio je na Twitteru policiju zbog ovih uhićenja, ocijenivši da "zločin ni u kojem slučaju ne smije ostati nekažnjen".

U ponedjeljak je na zidu u tom gradu osvanuo grafit u kojemu se spominje ubojstvo Erica Massona i prijeti lyonskoj policiji: "Metak u čelo Erica Massona, sljedeća meta BST (terenska brigada za posebne namjene) u 8. arondismanu" Lyona. Vodi se istraga.

image
JEFF PACHOUD/AFP

Interventni policajci u civilu, među kojima je bio Eric Masson, provjeravali su identitet klijentice na poznatom punktu raspačavanja droge u starom gradu u Avignonu, ocijenivši da je riječ o "preuzimanju narkotika", rekao je glavni državni odvjetnik Republike Philippe Guemas.

Kad su je policajci uhitili, "prišle su im dvije osobe, od kojih je jedna, noseći torbu preko ramena, upitala što to rade", rekao je Guemas.

"Eric Masson je rekao da radi kao policajac, a muškarac je izvadio pištolj i dvaput pucao, pogodivši ga u prsa i u trbuh".

Policajac je umro na mjestu događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2022 14:12