KAKAV ULOV!

U hrvatskom susjedstvu policija zaplijenila rekordnih 5,3 tona kokaina: ‘Vidjeli smo tu koćaricu...‘

Policija je pratila brod koji je isplovio iz Južne Amerike, a do talijanske obale je stigao u srijedu rano ujutro
 Handout/Afp

Talijanske vlasti su blizu južne obale Sicilije zaplijenile rekordnu količinu od 5,3 tone kokaina koju su krijumčari kanili prebaciti s jednog plovila na drugo, objavila je u petak policija.

Vrijednost pošiljke procijenjena je na 850 milijuna eura. Uhićeno je pet osoba, stoji u priopćenju talijanske financijske policije.

Policija je pratila brod koji je isplovio iz Južne Amerike, a do talijanske obale je stigao u srijedu rano ujutro.

Nadzorna letjelica pritom je uočila pakete koje su krijumčari bacali s palube u vode Sicilijanskog tjesnaca gdje ih je trebala pokupiti ribarska koćarica koja je čekala pošiljku.

Koćarica je zaustavljena, a na njoj je policija pronašla veliku količinu droge u skrivenom odjeljku. Uhićena su dvojica Tunižana, Talijan, Albanac i Francuz.

Predsjednik južne sicilijanske regije Renato Schifani pohvalio je operaciju, kazavši kako je akcijom nanesen golem udarac krijumčarima droge.

"Droga je pošast našeg društva, a njezino raspačavanje potiču beskrupulozni ljudi koji siju smrt i uništavaju brojne obitelji", rekao je.

U travnju je talijanska policija otkrila gotovo dvije tone kokaina koji je plutao u vodama blizu istočne Sicilije. Vjeruje se da ga je ondje ostavio teretni brod da bi ga krijumčari pokupili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 19:05