ZDRAVA JE

U Indiji rođena beba s 26 prstiju, roditelji oduševljeni: ‘Pa ona je reinkarnacija naše božice!‘

- Djevojčica je inače apsolutno zdrava, potvrdio je liječnik

Ilustrativna fotografija

 Jam Press Vid/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press Vid/mega/the Mega Agency/profimedia

U Indiji se rodila beba s ukupno 26 prstiju na rukama i nogama. Njezini roditelji su oduševljeni te se je prozvali reinkarnacijom hinduističke božice. Djevojčica rođena u bolnici u Bharatpuru, u sjevernoj indijskoj državi Rajasthan, ima sedam prstiju na svakoj ruci i šest prstiju na svakoj nozi, piše Daily Mail.

Liječnici su njeno stanje opisali kao genetsku anomaliju, no obitelj djevojčice je oduševljena. Javno su je prozvali ponovno rođenom verzijom Dholagarh Devi, poznate lokalne božice čiji se hram nalazi u blizini mjesta gdje je rođena. Prema kipovima božanstva, Dholagarh Devi imala je nekoliko ruku.

Bebina majka Sarja Devi (25), kao i bebin otac policajac Gopal Bhattacharya, jako su sretni.

- Moja sestra je rodila bebu koja ima 26 prstiju i smatramo da je to utjelovljenje Dholagarh Devi. Presretni smo, rekao je bebin ujak.

Dr. BS Soni, liječnik iz bolnice u kojoj se beba rodila, potvrdio je da je beba zdrava. - Nema nikakve štete u tome što ima 26 prstiju, ali to je genetska anomalija. Djevojčica je inače apsolutno zdrava, kaže liječnik.

Trenutno nije poznato planira li obitelj svoju nerođenu djevojčicu podvrgnuti operaciji smanjenja broja prstiju na svakom udu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2023 15:03