StoryEditor
POZNATI TERORIST

U IRAKU POGINUO BAJRO IKANOVIĆ Zloglasni sarajevski vehabija bio je zapovjednik ISIS-ove balkanske džihad brigade

 Privatni album

Bosanskohercegovački državljanin Bajro Ikanović poginuo je boreći se na strani terorističke organizacije Islamske države u Iraku gdje je bio jedan od zapovjednika paravojnih formacija, a u BiH je prije toga bio osuđen za terorizam, objavili su u srijedu službeni izvori.

"Prema posljednjim nepotvrđenim operativnim saznanjima, navedena osoba (Bajro Ikanović) je proteklih dana smrtno stradao na području Iraka", izvijestila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Za Ikanovićem je još 2014. raspisana tjeralica.

"Ikanović je duže vremensko razdoblje predmet zanimanja naše agencije, a protiv njega SIPA je 2014. Državnom odvjetništvu BiH podnijela izvještaj o organiziranju i pripadanju terorističkoj skupini", navela je državna policijska agencija.

Ikanović je kao pripadnik radikalnog vehabijskog pokreta 2007. u BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada. Mediji u BiH bliski radikalnim islamskim krugovima tvrdili su da je Ikanović u IS-u zapovijedao postrojbom koju su činili uglavnom muslimani s područja BiH i Balkana.

Prema podacima vlasti oko 50 državljana Bosne i Hercegovine poginulo je boreći se na strani Islamske države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2020 14:52